Matkasuunnitelma

Pitkään se sai kyteä mielessä, mutta vihdoinkin minulla oli rohkeutta lähteä toteuttamaan unelmaani! Halusin maailmalle, en viikoksi, en kolmeksi viikoksi, vaan riittävän pitkäksi aikaa, että kerkeän hetken hengähtää. Päädyin ottamaan virkavapaata työstäni yhdeksäksi kuukaudeksi ja koko sen ajan oli tarkoitus reppureissata maailmalla. Nyt oli oikea hetki: ei tarvinnut miettiä kuin omaa rahatilannetta, omaa työtilannetta ja omia reissu-unelmia. Penniä olen kerennyt jo monta vuotta venyttämään ja reissu maailmalle tuntui sopivalta sijoituskohteelta, se oli sijoitus itseeni. Liekö taustalla myös pikkuhiljaa nurkan takaa hiipivä kolmenkympin kynnys ja kiire nauttia nuoruusvuosistani.

Matkustellut olen aikaisemminkin, sillä melkein jokaisen lomani olen viettänyt ulkomailla. Yksikään reissuistani ei ole vain tyydyttänyt kaukokaipuutani, reissusydän sykkii maailmalle jatkuvasti.

Suomessa palelen suurimman osan ajasta, joten reissuni tärkein päämäärä on se, että tahdon sinne missä aurinko paistaa ja on KUUMA! Jonnekin missä ei tarvitse joka päivä lämmittää kauratyynyä kainaloon ja laittaa villasukkia jalkaan! Tämän vuoksi suuntaan aluksi Aasiaan:

  1. Kambodza: Siem Reap, Koh Ta Kiev, Koh Rong, Sihanoukville ja Phnom Penh
  2. Vietnam: Ho Chi Minh City, Hoi An, Da Nang, Hue, Ninh Binh, Cat Ba ja Hanoi
  3. Filippiinit: Palawan: Sabang, Port Barton, El Nido ja Puerto Princesa

Tähän asti suunnitelmat ovat aika selkeät. Tiukka on aikataulu, mutta paljon haluan myös nähdä! Kyllä ainakin tuolla Kambodzan saarilla kerkeää hetken riippumatossa hengähtämään, sillä saarilla ei juuri muuta tekemistä olekaan.

4. Nepal: kavereiden kanssa jo aikaisemmin suunniteltu reissu vaeltamaan Annapurna circuit. Tässä välissä on käytävä Suomessa hakemassa vaelluskamppeet mukaan, jotka toivottavasti pääsevät kavereiden kyydissä takaisin Suomeen, Täällä tulee niin paleltamaan, mutta koko kokemus ja maisemat ovat varmasti sen arvoisia!

5. Sri Lanka

6. Indonesia

7. Malesia

Tämän jälkeen oli tarkoitus karistaa Aasian pölyt jaloista ja suunnata takaisin Suomeen ja Ilosaarirokin kautta käydä ottamassa vauhtia kohti Etelä-Eurooppaa. Suunnitelmat ovat vielä avoimet ja tarina jatkuu…