Laiskottelua Koh Rongilla

Koh Rongilla olisi ollut tarjolla vaikka mitä aktiviteettia: sukellusta, pyöräilyä, veneretkiä, vaijerilaskemista yms., mutta minä päätin vain laiskotella rannalla kaksi päivää. Kävelin reilun kilometrin kauemmaksi keskustan hälinästä rauhallisemmalle rannalle, etsin mukavan paikan varjosta ja löhösin koko päivän rannalla kuunnellen musiikkia tai lukien kirjaa sekä nautiskellen pari olutta. KYLLÄ! Minä olen yrittänyt opetella juomaan olutta ihan vain siksi, koska se on niin halpaa täällä päin maailmaa, siideristä ja viinistä saa maksaa jo 4-7 kertaa enemmän! Muutaman kerran kävin myös vilvoittelemassa itseäni uimalla, mutta jo reissun alussa saamani “Saigon kiss”, “Cambodian tattoo” eli moottoripyörästä saatu palovamma vaikeutti uimista. Rakkaalla lapsella tuntuu olevan monta nimeä ja joka toisella reissaajalla tuntuu olevan sama vamma, joten olkaa varovaisia ystäväiseni, jos lähdette ottamaan kyytiä motskarilla! Kaikki ohjeisti saarella välttämään uimista keskustassa sijaitsevilla rannoilla, sillä vesi siellä on niin likaista. Valitsemallani rannalla, reilun kilometrin päässä keskustasta, vesi oli kristallinkirkasta ja olisin voinut lillua vedessä vaikka koko päivän.

4K beach Koh Rongilla

Jo venematkalla Koh Rongille törmäsin suomalaiseen pariskuntaan ja saarella liityinkin heidän seuraan parille. Hauskinta kohtaamisessa oli se, kun selvisi että hekin ovat samalta pieneltä paikkakunnalta kuin minä! Pienen pieni maailma! Muutenkin tuntui, että saari oli täynnä suomalaisia, sillä istuessani syömässä rantaravintolassa ohikulkijat puhuivat vähän väliä suomea. Vaikka Koh Rong on tunnettu bilesaarena, en tällä kertaa osallistunut näihin bileisiin.

Koh Rongin “keskustaa”

Jos olet suuntaamassa Koh Rongille päin, niin itse suosittelen ottamaan majapaikan vähän kauempaa keskustassa sillä kävelymatkat rantaa pitkin ovat kuitenkin lyhyitä. Itse olin varannut majoituksen ihan keskustasta ja meteliä riitti pitkälle yöhön asti. Pienen kävelymatkan päästä voi saada edullisesti rauhallisempaa majoitusta, jos siis satut olemaan rauhaa ja hiljaisuutta vailla.

Seuraavana kohteenani on Kampot, joka ei alunperin kuulunut suunnitelmaani, mutta kuulin muilta reissaajilta niin paljon hyvää tästä paikasta, että halusin sen nähdä! Seuraavaksi siis tarinaa Kampotista.

2 vastausta artikkeliin ”Laiskottelua Koh Rongilla

 1. Outi / Maa Quzuu

  Jännä lukea Koh Rongista. Olin tuolla vuonna 2011 ja saari oli kaikkea muuta kuin bilesaari. Niin hiljainen ja autio kuin olla ja voi. En sitten tiedä ollaanko oltu toisella puolen saarta, vaikka huhuja on kyllä kuulunut että saari kasvattaa suosiotaan ja on pikkuhiljaa muuttumassa massaturistikohteeksi. Vieläköhän se aikoinaan suomalaisen perustama Broken Heart Guest House on toiminnassa?

  Vastaa
  1. Marinkku Artikkelin kirjoittaja

   Mä veikkaan et tuolla on moni asia muuttunut ja turismi lisääntynyt valtavasti. Kuulin huhuja, että Long beachille on rakenteilla joku kilometrin mittainen resortti, joten se kertoo jo paljon. Jos haluaa yksinkertaista ja hiljaista oleskelua Kambodzan saarilla, niin ehdottomasti suosittelen Koh Ta Kieviä!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *